home

LiSB Wedstrijdschema:

Zondag 12 mei Horst-Voerendaal 3 3,5-2,5

In deze belangrijke wedstrijd waar bij een gelijkspel het klasse behoud veilig kon worden gesteld, starten beide teams met een man minder.  De overige partijen waren spannend, gingen op en neer qua wedstrijdbeeld en het duurde vrij lang voordat er een duidelijk beeld kwam welke kant het op kon gaan. Al eerste kwam onze nestor Louis met een verdienstelijke remise, Geert stond de gehele partij beter, maar het duurde vrij lang voordat hij de verdiende winst binnen had. Guido daarin tegen kwam een  mindere zet niet meer te boven en moest de meerdere erkennen . Edwin won op zijn Edwins. Slecht staan, tegenstander zag niet de winnende voortzetting, die hij wel zag. Toen de tegenstander ook nog de dame voor de koning zetten was de tegenstand gebroken. Als laatste onze Thomas die wist remise is voldoende, en  deed dus wat hij moest doen. Op zondag 9 juni de laatste ronde , die gezamenlijk wordt gehouden in Helden. Laten we het seizoen goed afsluiten tegen Kerkrade.

 

 

 

Zondag 14 april Horst – Tegelen 3,5-2,5

In deze toch wel belangrijke wedstrijd gingen we er eens goed voor zitten. Met in ons achterhoofd dat bij een overwinning een belangrijke stap gezet kon worden in een verblijf in de 1e klasse. De partijen verliepen snel en vlot. Voordat we het wisten had Geert gewonnen doordat zijn tregenstander zo vriendelijk was om een stuk af te geven. Johan speelde op zijn wits lekker aanvallend, de tegenstander wist niet wat er gebeurde, en voordat hij het zelf in de gaten had was het game over. Louis onze sluwe vos werd ingefluisterd, remise is ok, dus binnen anderhalf uur stonden we met 2,5-0,5 voor. Wat gebeurd hier dachten we. Toen de tegenstander van Herm ook nog eens remise aanbood hadden we al minimaal een gelijkspel.  Guido dacht, ik doe ook een remise aanbod , dat verrassender wijze ook werd aangenomen. Als laatste speelde Rob een meer als verdienstelijke partij waar hij helaas toch het onderspit moest delven, wat echt niet nodig was. Jammer maar het eind resultaat mocht er zijn.  

Zondag 10 maart Maastricht – Horst 6-0

In de wetenschap dat we tegen kampioenskandidaat nummer 1 speelde gingen we toch na het verre Maastricht om de strijd aan te gaan. Ik kan er een lang verhaal van maken, maar dat heeft weinig zin. We hebben goed gestreden en er waren absoluut kleine kansjes om een beter resultaat te halen , maar uiteindelijk moesten we de meerdere erkennen. Nogmaals geen schande. De belangrijke wedstrijden komen er voor ons nu aan, te beginnen op zondag 14 april thuis tegen Tegelen. Mannen bedankt.

 

Zondag 10 december Gess – Horst 2,5-3,5

Vol goede moed en in de weet dat dit een belangrijke wedstrijd was gingen we naar Sittard om daar tegen de plaatselijke Gess te spelen. In een sfeerloos zaaltje gingen we vol goede moed de strijd aan.  De 1e remise aanbod kwam van de tegenstander van Rob, die na een korte blik toch wel door had dat hij moest doorspelen, en wat later bleek met succes.

Louis gaf zijn mooie beginstelling prijs, vocht maar kon het niet redden. Guido na een moeilijk begin en Edwin speelde verdienstelijk remise. Herm zijn tegenstander had toch wel eerder op mogen geven, maar ja je weet niet hoe het kan lopen. Uiteindelijk gaf hij  de hand en moesten we wachten op Thomas. Hij wist dat remise voldoende was, maar dat was makkelijker als gezegd. Uiteindelijk hield hij het hoofd koel en werd het nodige half punt binnen gehaald. Met een goed gevoel gingen we naar huis. Nu hebben we een winterstop en in maart gaan we weer verder. 

Zondag 15 oktober          Leudal – Horst 3-3

Bij de start van het nieuwe LiSB seizoen moesten we aantreden tegen de kampioen van het afgelopen seizoen. Vol goede moed en met de veronderstelling dat we een pittige middag voor de boeg hadden, kwamen we aan in Buggenum. Na een rustige beginfase kwam er na een 1,5 uur toch wel wat beweging op de borden die alle kanten uit kon. Geert kreeg een remise aanbod, wat misschien wat te vroeg was maar uiteindelijk toch wel een terecht 1/2 punt opleverde. In de tussentijd stond Edwin er niet zo florisant voor. Louis onze nestor nam ook een verdienstelijk remise aanbod aan. Guido liet zich ondertussen in het nauw drijven, en moest uiteindelijk de meerdere erkennen. Edwin verloor zijn partij volgens zijn eigen zeggen al vrij snel, maar knokte toch maar even door. Uiteindelijk tegen beter weten in, maar ja. Herm in zijn 2e of 3e jeugd won van de snelschaker van de club gedecideerd. Toen het lange wachten op Rob, die op bord 1 in een zeer moeilijk eindspel terecht kwam. Door zeer nauwkeurig het eindspel te spelen dwong hij de tegenstander tot overgave. Mannen een verdienstelijk gelijkspel

Zondag 12 november      Horst – Pionneke

Tsja , wat zullen we zeggen. We begonnen al met een 2-0 achterstand doordat de 2 vooruit gespeelde wedstrijden helaas verloren gingen. Toch vol goede moed gingen we de strijd aan. Al snel gloorde er hoop door de winst van Johan en dat Louis toch echt niet verkeerd stond. Daarnaast speelde Thomas op bord 1 eigenlijk een winnende pot, maar kon niet echt doordrukken door het zeer nauwkeurig verdedigen van de tegenstander. Jammer , helaas. Het zat vanmiddag in de details. UItslag 1-5. Mannen volgende keer nemen we revanche als we in en tegen Gess spelen.

 

Zondag 10 december      Gess – Horst

Zondag 10 maart             Maastricht – Horst

Zondag 14 april                Horst – Tegelen

Zondag 12 mei                 Horst – Voerendaal 3 ( was eerst een uitwedstrijd)

Zondag 9 juni                    Horst Kerkrade