Tegelen 2 – Horst 2,5-3.5

Zondag 17 oktober was het na een hele lange tijd weer eens LiSB competitie. Onze 1e tegenstander was Tegelen, waar we goed werden ontvangen.

Toen eenmaal de klok werd ingedrukt en de partijen van start gingen, was het op diverse borden al direct te zien waar het na toe ging. Er werd toch wel aanvallend geschaakt, behalve Johan op bord 6. Hij dacht laat ik met zwart  rustig aan beginnen. Toch was hij de eerste die het 1e volle punt binnen haalde. Rob op bord 1 stond daarna, naar een stroef begin ook aan de winnende hand. Hij bouwde daarna zijn voordeel uit en behaalde het 2e punt binnen. Theo op bord 3 kreeg een remise aanbod, en na overleg ,en kijkende naar de stand van de andere borden, werd geaccepteerd. Dit tot ontevredenheid van enkele Tegelse schakers. Horst ging voortvarend van start en door degelijke remises van Edwin en Herm, waarvan we dachten die heeft de winst wel eerder binnen, werd de winst binnen gehaald. Guido gaf op omdat het geen zin meer had om verder te spelen, en in een mindere stelling.

Terechte overwinning voor Horst. Mannen bedankt en op na de volgende op zondag 14 november thuis tegen Gess.

Horst – Gess 3-3

Zondag 14 november speelde we de 2e wedstrijd in de LiSB competitie tegen Gess uit Sittard. Na de verplichte QR check waarbij we tevergeefs Theo naar binnen wilden loodsen, hij was zijn QR code vergeten, starten we deze ontmoeting. Ik kon de honeurs goed waarnemen en na een uur kwam Edwin al bij me, gaat echt lekker, dus niet. Maar ja dat zegt hij wel vaker. Tijdje later vergat hij mat in 2 gaf een stuk af, maar stond nog steeds dreigender met 2 vooruit geschoven pionnen. Uiteindelijk was er voor de tegenstander geen redden meer aan en het 1e punt was binnen. Geert speelde voor zijn doen een best aanvallende partij, had de tegenstander goed in bedwang en dat resulteerde in een degelijke overwinning. De start voor Horst was dus hoopvol. Theo was denk ik nog onder de indruk van zijn vergeten QR  code. Hij deed een remise voorstel in een stelling met ongelijke lopers, maar liet zich piepelen door zijn eigen toren te laten in sluiten. Kan gebeuren, tussenstand 2-1. Johan stond in zijn partij een kwaliteit achter maar de tegenstander wist zich geen raad. Toen dacht Johan bied remise aan en tot ieders verrassing werd deze aangenomen. Herm op bord 1 had een gecompliceerde stelling waar volgens hem niet meer in zat. Remise voorstel werd daarom ook door Herm aangenomen zodat we zeker een gelijkspel hadden. Rob kon het uiteindelijk in het eindspel niet bolwerken en moest helaas opgeven. Al met al een eind  uitslag waar Horst wel vrede mee kon hebben. Mannen bedankt.

Volgende LiSB wedstrijd is zondag 12 december thuis tegen Bergen

Afmelding