Horst – Venlo

Op Zondag 10 november speelde Horst zijn 1e wedstrijd in het nieuwe seizoen tegen Venlo.  Na gezellig wat bij gekletst te hebben gingen we van start.  In het begin was het natuurlijk een beetje af tasten, maar hoe verder de middag vorderde bleek duidelijk dat het een lastige klus zou worden. Op bord 4 nam Guido als eerste een remise aanbod aan. Louis volgde door eeuwig schaak van de tegenstander in een toch wel remise stelling. Het debuut van Arie was naar tevredenheid. Hij mocht ook tevreden zijn met remise. Al met al, de borden 4,5 en 6 deden niet voor elkaar onder. Anders was het op bord 1 en 2 waar het krachtsverschil iets duidelijker was.  helaas konden we daar niet de gewenste punten halen. Naar kranig verweer moesten Rob en Herm de meerdere erkennen wat ook geen schande was. Theo speelde ondertussen ook remise, waarbij gezegd moet worden, dat bij een moetje er misschien meer in had gezeten.  Zodoende kwam  de eindstand van 2-4 op het bord.. Helaas maar het is niet anders op naar de volgende op zondag 8 december in  en tegen Bergen. Na afloop nog effe de 3e helft onder genot van een lekker biertje en de zingende ABBA’s  aangehoord en toch wel met  met een lachend gezicht huiswaarts gekeerd. Mannen  bedankt voor jullie inzet.

Voor persoonlijke uitslagen en standen zie www.lisb.nl.

Bergen – Horst

Onder het motto terug in de schoolbanken speelde we in Bergen onze LiSB wedstrijd. Het was voor beide verenigingen nu al een belangrijke wedstrijd, kijkende na de stand op de ranglijst. Guido speelde tegen de remise koning van Bergen e.o. Jos Rongen en dat bleek al snel in de partij. Ieder gevaar werd uit de weg geruimd of vermeden. Na nog geen 3/4 werd remise overeen gekomen. Johan, ja hoor back in buisness, speelde ouderwets met zijn witte stukken en had eigenlijk weinig te duchten van zijn tegenstander. Zijn aanval werd beloond en de buit was dan ook verdient binnen. Geert speelde tegen de nestor van de club , en verwierf zich heel langzaam een overwicht , wat hij met een sterk loperpaar en een paar mooie combinaties, de tegenstander  tot wanhoop dreef. Geconcentreerd speelde Geert de partij winnend uit. Louis speelde op bord 3, zijn hoogste notering, remise maar vergat te winnen door mat te geven of behoorlijk materiaal winst te behalen. Was de druk dan toch te hoog. We hadden al 3 punten , konden niet meer verliezen, maar we wilde dat laatste halve puntje toch nog graag binnen halen om de winst mee naar Horst te nemen. Rob speelde op bord 1 een verloren toren eindspel met 2 pionnen minder en moest zijn tegenstander de hand geven. Toen moesten we wachten, wachten, en nog eens wachten op Herm. Die halverwege de partij tegen mij zij , dit ga ik niet redden. Dit gaat niet gebeuren gaf ik hem als antwoord. Hij trok zijn vest uit, ging ervoor zitten en ja hoor met actief spel, loper offer tegen 2 pionnen, tijdnood, alles zat erin, haalde hij uiteindelijk het beslissende halve punt binnen. Mannen gefeliciteerd, nu de winter pauze in en de eerstvolgende wedstrijd is pas op 9 februari tegen Tegelen.

Voor persoonlijke uitslagen en standen zie www.lisb.nl

Horst – Tegelen 2

Na het afzeggen vanwege de storm van vorige week kwamen we letterlijk en figuurlijk in een nieuwe storm terecht. Zowel binnen als buiten. We zaten nog niet eens allemaal rustig achter de borden , toen er al een storm over bod 5 ging. Het leek wel snelschaken waar de tegenstander van Louis ook om bekend staat. In een mum van tijd werd de slechte opening van Louis afgestraft en was het game over. We keken al vroeg tegen een achterstand aan en ondanks dat er op verschillende borden geen slechte stellingen waren te ontdekken bleek het toch een zware middag te worden. Op bord 1 speelde Guido een terechte remise, net als Theo op bord 3. Edwin moest flink aan de bak maar zijn te late ontwikkeling van zijn paard, waardoor hij zijn 2e toren niet in het spel kon brengen brak hem op. Ondanks het proberen om de druk op de ketel te houden kon hij het uiteindelijk niet bolwerken. In de eindfase een fout zetje werd hem definitief fataal. Johan moest in een gesloten stelling toch we wat teleurstellend remise overeen komen en Herm baalde ervan dat hij zijn goede partij niet meer had verdient. Hij liet zich verleiden door een kwaliteit te winnen tegen 2 pionnen. Dat kwam zijn stelling uiteindelijk niet ten goede. Al met al een flinke nederlaag die we moesten slikken. 1,5 – 4,5. Mannen gauw vergeten en op naar de volgende op zondag 15 maart in en tegen Reuver.

Afmelding