Data lisb-competitie 2018-2019

Hieronder het speelschema van de LiSB competitie.

 

Noteer deze voor jezelf en geef mij tijdig aan op welke data je niet kunt

 

Hopende weer op een geslaagd seizoen.

 

Zondag 14 oktober           Horst – Venlo

Zondag 11 november       Blerick – Horst

Zondag 9 december          Horst – Bergen

Zondag 17 februari           Leudal – Horst

Zondag 24 maart               Horst – Postertoren

Zondag 14 april                  t Pionneke – Horst

Zondag 19 mei                    Horst – Reuver       wordt gespeeld in Helden

 

Aanvangstijden zijn 13.00 uur

Horst-Reuver

Zondag 19 mei speelde Horst de laatste wedstrijd in de LiSB competitie tegen Reuver. Tijdens deze gezamenlijke afsluiting in Helden speelde we tegen een op leeftijd opstelling. De jongste op bord 1 en de oudste op bord 6.

Horst ging op eigen kracht en had op bord 6 al snel de overhand en het was daar wachten op het eerste winst punt. Helaas een mindere zet deed Louis de das om en kon daarom zijn betere stelling niet omzetten in winst en moest genoegen nemen met remise. Johan en Guido waren ondertussen in een felle strijd gewikkeld en zagen het onheil langzaam op zich afkomen. Met nog wat verwoede pogingen probeerde ze te redden wat er te redden viel maar helaas. Dan moest het maar komen van de eerste 3 borden. Edwin speelde ook weer eens een keer mee maar deed dat wat we van hem verwachten . Hij won op toch wel en mooie manier. Herm met een toepasselijk t-shirt, liet zich niet nog een keer voor aap zetten en speelde een degelijke remise. Alle druk op Rob die moest tegen een broekie van 15 en maat 45 in de schoenen en een lengte van bijna 2 meter. Na een moeilijke stelling ging het steeds meer in de richting van Rob. Uiteindelijk na het promoveren van zijn pion gaf de tegenstander hem de hand. Dit resulteerde in een eind uitslag van 3-3 en dat betekent dat Horst eindigde als 4e in de 1e klasse. En mooi resultaat. 
Iedereen bednkt voor zijn deelname tijdens de LiSB competitie

't Pioneke-Horst

De uitslag zegt genoeg. Het sterke Pionneke werd door dit resultaat de terechte kampioen en we wensen hun veel succes in de promotie klasse. Ik begreep van geert dat het een moeilijke middag was. Niet getreurd we hebben ons ook dit jaar weer verdienstelijk gehandhaafd in deze klasse.

De slotronde in Helden tegen Reuver willen we dan ook proberen om een goed eind resultaat neer te zetten. Mannen bedankt 

 

 

 

Horst - Postertoren

Op een prachtige zondag qua weer moesten we aantreden tegen Postertoren. Na goed  huiswerk gedaan te hebben over de vermoedelijke opstelling van de tegenstander ging het loos. Al snel bleek dat de opstelling de juiste was. Louis had op het laatste bord weinig ontzag voor zijn tegenstander en was dan ook in een mum van tijd klaar. Herm had met zijn witte stukken al snel de overhand. Met zijn gewilde offer op h7 ging het snel de goede kant uit maar het duurde nog even voordat  ij de overwinning uiteindelijk binnen had.  De mooiste partij was van Theo die ik om tactische reden met de zwarte stukken tegen de op papier sterkste tegenstander had gezet. Hij speelde een mooie en interessante partij die hij uiteindelijk ook verdient won. Rob had intussen ook wel een klein voordeel bereikt, en dacht eerst mijn stelling en stukken goed positioneren en dan toe slaan. Het resulteerde ook in een overwinning. Guido kreeg de overwinning in de schoot geworden door een spontaan stuk verlies van zijn tegenstander. Als laatste was onze Misja bezig, die dacht van alles maar het ging helaas mis. Na een kortstondig bezoek van onze Ad, die zag dat het wel goed zat, gingen we de 3e helft in waar de analyse van de partijen los kwam. Er werd veel duidelijk en ook weer niet. Al  met al een klinkende overwinning waardoor we ons een mooie positie hebben verworven in de 1e klasse.

De volgende ontmoeting is tegen kampioenskandidaat Pionneke op zondag 14 april.

    
HorstPostertoren  
Nabben, M. (Misja)0Haarsma, R.L.H. (Rob)1535z-w0 – 1
Nabben, R. (Rob)1699Hermus, A. (Ad)1436w-z1-0
Boots, G. (Guido)1562Louw de, W. (Wim)1361z-w1-0
Clevis, H.J.G.M. (Herman)1642Pol van, P.M. (Thieu)1566w-z1-0
Nabben, T. (Theo)1716Jongen, P. (Peter)1625z-w1-0
Uitermark, A.M. (Louis)1549Kuesters, D. (Dieter)0w-z1-0

 

 

 

Leudal 1- Horst

Op een prachtige zomerdag moest Horst aantreden voor de 4e ronde van de LiSB competitie uit tegen Leudal. Na een kop koffie en wat geklets namen we plaats achter de borden. Frapant deze middag was dat de punten die we binnen haalde op de zwarte borden waren. Johan had weinig moeite om met zijn aanvallende spel en een prachtige hoe hij het zei mat in 6 combinatie zijn tegenstander te verslaan. Louis liep met de witte stukken constant na het verlies van een pion achter de feiten aan. Moet eigenlijk niet kunnen Louis met jou ervaring. Door het pionverlies werd  de stelling er ook niet beter op wat uiteindelijk ook tot opgave leiden. Theo had met zwart een aanvallende speler tegenover zich maar wist daar wel raad mee. Hij veroverde een stuk, zijn tegenstander ging gedurende partij steeds erger zuchten, en peinzen en gaf uiteindelijk terecht op. Herm stond met zwart tegen de super snelle Arthur te spelen. Herm overklaste hem van het begin tot bijna tot het einde. Zijn verloren centrum pion gaf hem een knak en dat resulteerde in  2 rand vrijpionen. Met veel probeersel en paardensprongen moest hij uiteindelijk teleurgesteld remise overeen komen met zijn tegenstander. Guido had een betere stelling van het begin af aan. Een mindere zet deed hem de das om. Het kosten een kwaliteit dat gedurende de wedstrijd niet genoeg was. Het zit hem in de kleine dingen die een wedstrijd kan keren. Rob had in zijn partij de altijd steady Jan tegen. Dit bleek ook wel. Langzaam bouwde hij zijn voordeel uit. Rob deed nog op het einde een verwoede poging maar het mocht helaas niet baten. Jammer helaas verloren met een klein  verschil. 3,5-2,5 waar een gelijkspel er zeker in had gezeten. Volgende ontmoeting is op zondag 24 maart

Persoonlijke uitslagen:

Leudal 1

Horst

  

Broekhuis, J.M.M. (Jan)

1914

Nabben, R. (Rob)

1699

z-w

1 – 0

Hendrickx, A. (Arthur)

1764

Clevis, H.J.G.M. (Herman)

1642

w-z

½ – ½

Kivits, J.P.M. (Hans)

1797

Boots, G. (Guido)

1562

z-w

1 – 0

Sentjens, I.H.H. (Iwan)

1647

Nabben, T. (Theo)

1716

w-z

0 – 1

Meegen, H. (Henk)

1583

Uitermark, A.M. (Louis)

1549

z-w

1 – 0

Duren, L.H. (Leon)

1592

Seykens, J. (Johan)

1519

w-z

0 – 1

 

Horst-Bergen

Horst-Bergen 5-1

Zondag 9 december, sinterklaas net het land uit de kerstdagen voor de deur en we speelde op deze druilerige dag de LiSB wedstrijd tegen Bergen.

Na een rustig begin, (behalve Johan, die na een snelle remise, was vertrokken. Moest zeker alvast de kerst inkopen gaan doen van de vrouw) kwam er op bord 6 bij Louis al snel een mooie stelling te voor schijn. Met aanvallend spel en continue dreiging kwam hij een kwaliteit voor en een veel betere stelling. De tegenstander kon niks anders dan de handdoek in de ring gooien. Op bord 5 speelde Guido rustig en wachten zijn kans af, die hij toen ook met beide handen aangreep. De overige borden stonden redelijk maar konden alle kanten nog op. Misja zijn tegenstander verkeek zich toch een beetje in een bepaalde combinatie waardoor Misja aan het langste eind trok. Herm hield met hard werken remise en Rob haalde in een zware pot ook de winst binnen. Al met al een mooie overwinning zodat we met een goed gevoel de winterstop in kunnen. Als slot Ad bedankt voor de support en de analyses.

 

Nabben , M. (Misja)

0

Lange de, V.H.M. (Vincent)

1806

z-w

1 – 0

Nabben , R. (Rob)

1687

Vossen , J. (Jack)

1669

w-z

1 – 0

Clevis , H.J.G.M. (Herman)

1650

Drissen , C.W. (Christiaan)

1572

z-w

½ – ½

Seykens , J. (Johan)

1517

Rongen , J. (Jos)

1475

w-z

½ – ½

Boots , G. (Guido)

1548

Deyl v.d., P. (Piet)

1352

z-w

1 – 0

Uitermark , A.M. (Louis)

1534

Kolorz , W. (Werner)

1492

w-z

1 – 0

Volgende wedstrijd is op zondag 17 februari in en tegen Leudal. Noteer alvast

Blerick-Horst

 

 

Op de 11e van de 11e speelde Horst zijn 2e wedstrijd in de LiSB competitie in en tegen Blerick. Horst stond voor een zware opgave want het stond na 2 vooruit gespeelde wedstrijden met 1,5-0,5 achter. In de Apollo arena kwam er een mooi en spannend gevecht.  Herm was afgelopen donderdag al op scherp gezet door de teamleider en liet dat achter het bord ook goed zien. Met zijn favoriete witte stukken en zijn gewilde opening ging hij voortvarend  van start. De druk op de zwarte stelling was er continue en dat resulteerde in een mooie aanval dat een verdiende overwinning op leverde. Geert speelde met zwart een partij waar misschien in het middenspel te veel door Geert werd af geruild, maar in het eindspel zat er misschien iets meer in voor de tegenstander dan voor Geert zelf. Maar uiteindelijk was het een terechte remise ondanks de misschien iets sterkere witte loper. Louis speelde met witvolgens eigen zeggen veel te voorzichtig en bracht zich zelf daardoor uiteindelijk in de onnodige problemen. Zwart kwam steeds beter in zijn spel en Louis moest steeds meer achter de feiten aan lopen. Uiteindelijk moest hij zijn tegenstander de hand geven. Tussenstand 3-2 voor Blerick. Alle druk lag nu op de teamleider die vanaf het begin al in een ingewikkelde stelling was beland. Wit stond beter maar de juiste voortzetting was gelukkig niet te vinden en met pijn en moeite haalde we allebei de tijdscontrole. Vervolgens kwam er een interessant eindspel op het bord. Een remise aanbod werd natuurlijk afgewezen. Gelukkig werd in een eerder stadium een remise aanbod door mij niet aan genomen. Door een verrassend kwaliteit te offeren in het eindspel kon een van de pionnen promoveren. Met nog wat tegen strubbelen en kijken of er nog wat te redden viel werd ook bij hem duidelijk dat de nederlaag een feit was. Eind uitslag werd daardoor bepaald op 3-3. Mannen weer een mooi team resultaat.

Op naar de volgende LiSB wedstrijd op zondag 9 december tegen Bergen.

 

Persoonlijke resultaten:

Blerick 2

Horst

  

Janssen , H.C.M. (Hans)

1637

Nabben , R. (Rob)

1687

z-w

1 – 0

Sijbers , N. (Niek)

1556

Nabben , T. (Theo)

1721

w-z

½ – ½

Hol , F. (Frans)

1456

Clevis , H.J.G.M. (Herman)

1650

z-w

0 – 1

Plukkel , S.P.M. (Simon)

1676

Boots , G. (Guido)

1548

w-z

0 – 1

Clabbers , K. (Kim)

1582

Uitermark , A.M. (Louis)

1534

z-w

1 – 0

Wouw van der, P. (Paul)

1482

Haegens , G. (Geert)

1446

w-z

½ – ½

Horst - Venlo

Terwijl het buiten zomers lekker weer was , moesten we aantreden voor de 1e wedstrijd van de LiSB competitie tegen Venlo. Na de eerste schermutselingen op de diverse borden, kwam er toch wel vrij snel een beeld hoe de krachtsverhoudingen waren. Johan was op bord 4 snel remise overeengekomen.

Louis was op bord 5 tegen een wel zeer ongeduldige Ad Burgmans aan het spelen. Louis bleef rustig en haalde het volle punt binnen. Geert had na overleg en kijkende naar de overige borden op bord 6 een remise aanbod afgeslagen, maar uiteindelijk bleek er toch niet meer in te zitten dan een remise. 

Guido was op bord 3 vanaf het begin al niet lekker bezig tegen routinier en snel schaak koning Jan op de Laak. Hij liep voortdurend achter de feiten aan, wat resulteerde in een verdiende nederlaag. Herm probeerde op bord 2 ook nog na allerlei trucjes en alle zeilen bij te zetten de partij te kantelen. Maar na telkens de goede voortzettingen van zijn tegenstander moest ook hij de tegenstander de hand geven. De laatste, misschien ook wel de mooiste was van Rob. Met de druk vol op de schouders van het moeten winnen om er toch nog een gelijkspel uit te halen, ging hij er nog eens goed voor zitten. Uiteindelijk kon hij zijn tegenstander met een ver vooruitgeschoven pion op de 7e lijn dwingen tot winnen van een kwaliteit. Daarna maakte hij het toch wel vakkundig af.
Eindstand 3-3. Mannen op naar de volgende confrontatie op zondag 11 november uit tegen Blerick.

 

 

Nabben , R. (Rob)

1687

Laat de, J. (John)

1729

z-w

1 – 0

Clevis , H.J.G.M. (Herman)

1650

Meilink , R.A.A. (Robert)

1666

w-z

0 – 1

Boots , G. (Guido)

1548

Laak op de, J.H.A. (Jan)

1641

z-w

0 – 1

Seykens , J. (Johan)

1517

Veld in ‘t, G.A. (Gerard)

1619

w-z

½ – ½

Uitermark , A.M. (Louis)

1534

Burgmans , A. (Ad)

1591

z-w

1 – 0

Haegens , G. (Geert)

1446

Munten , G. (Sjraar)

1543

w-z

½ – ½

 

Afmelding