SV Horst '76

Laatste nieuws

SCHAAKVERENIGING HORST '76

 

Einde seizoen.

Op donderdag 17 - 24 en 31 mei zijn de latsste schaakavonden van dit seizoen. verder willen we nog een slot avond organiseren idem als vorig jaar. meer info volgt.

LiSB competitie slot ronde:

Horst speelde zijn laatste ronde van de LiSB competitie tgen Schaesberg. We sloten deze competitie af met een nipte nederlaag tegen Schaesberg 2 met 3,5-2,5. Toch kunnen we van een geslaaagd seizoen sreken. Uitslagen en standen zie liSB siteof kijk onder de rubriek Lisb competitie

Schoolschaak:

in samenwerking met Sport Horst aan de Maas schoolschaak gegeven aan o.a basischool De Linde te Hegelsom. Tevens wordt er door de sport consulent  Jan Poels ook al schaakles gegeven in Broekhuizenvorst. De doelstelling van dit alles is om de scholieren enthouisast te maken voor het schaken met als einddoel een toernooi te organiseren. 

UITSLAGEN OPEN NOORD LIMBURGSE SNELSCHAAKKAMPIOENSCHAPPEN TE HORST

In en zeer sterk bezet toernooi van 53 deelnemers ging in een spannende  en hectische eindstrijd net als vorig jaar Mart Nabuurs met de beker aan de haal. Voor Radio interview/sfeerimpressie zie LiSB site

Hieronder de uitslagen van de  finale groepen.

Groep 1.

1. Mart Nabuurs   Stukkenjagers

2. Max Warmerdam  Tegelen

3. Jozef Simeon    DJC 

Groep 2.

1. Pim Blijlevens  Helmond

2. Carlos Preuter

3. Joep Nabuurs  Venlo

Groep 3.

1. Johan Wuyts Helmond

2. Peter van Dinteren  DJC

3. Rene Snoeck   DJZ

Groep 4

1. Guido Faassen

2. Jose Alonso

3. Jan Broekhuis

Groep 5

1. Theo Koolen

2. Vadim Bondarchuk

3. Theo Gerrits

Groep 6

1. Joep Peters

2. Herm Clevis

3. Geert Haegens

Groep 7

1. Wout van de Bunt

2. Piet Kuntzelaers

3. Jacques Billekens

 

Postertoren - Horst 3-3

verslag zie rubriek LiSB comptitie

Horst - Tegelen 1.5-4,5

Verslag zie rubiek LiSB competitie

Onder de rubiek toernooien en op de site van de LiSB kunt u de georgniseerde toernooien vinden. Waar wij een uitnodiging van krijgen als vereniging kunnen jullie vinden onder de rubriek toernooien. 

Handicap schaak

Met slechts 10 schakers speelde we een potje handicap schaak. Het viel best wel tegen om of met een stuk voor of met een stuk achter te schaken. Spannend was het wel. Elke partij had wel zijn verhaal. In het kort. De wit speler had bij het begin van de partij of een loper of een paard van het bord.

Guido - Cas. Nou zeg we waren nog geen paar zetten verder of wit was weer een stuk kwijt. Maar ja kan gebeuren maar toen wit nog een stuk kwijt was tegen 3 pionnen weliswaar was het wachten tot dat de genadeklap definitief werd uitgedeeld. Maar toen keeg Cas een behoorlijke black out door binnen mum van tijd twee torens in te leveren en daardoor toch wel door eigen on oplettendheid de zege uit zijn handen zag glippen.

Geert - Daan. de partij van de avond kun je wel zeggen. Wat daar allemaal op het bord verscheen was de moeite waard. De ene keer dacht je het voordeel wat Daan had met een stuk meer was niet te zien. Geert trok fris en fruitig ten aanval en verloor denk ik zijn verdediging uit het oog. Daan had de winst in handen maar deed denk ik de verkeerde voortzetting. Niks was nog verloren en het schommelde op en neer. Uiteindelijk werd er gestreden tot het laatste moment wat resulteerde in een mooie remise.

Ge - Ad. Zoals gewend trok Ad met weinig zit vlees in de aanval en na een aantal keren de dame en de loper van het ene veld en weer terug gezet te hebben maakte Ge een blunder waar Ad resoluut op antwoorden. Mat zei hij en de reacties achteraf waren voor ieder duidelijk.

Edwin - Henk. In een door Henk kenmerkende stijl, goed alles vastzetten, zijn eigen stukken weinig bewegingsruimte geven was het voor Edwin een lastige kluif om er door heen te komen en zijn achterstand gelijk te trekken. Na een diepe zucht en een slok Paulaner lukte het hem maar het bleek uiteindelijk te weinig om de winst te halen. Henk weerde zich kranig en zei Edwin ben je blij met remise dan ben je er van af. Nee zei Edwin maar later bleek dat er niet meer in zat en werd door toe doen van Edwin remise overeen gekomen.

Theo - Louis. Deze twee oude snoepers hoe ze elkaar noemen  stond in het teken van een volgens Theo te schijterige afwachtende houding van Louis. Pas op zet 31 werd er pas een actieve zet gedaan door zwart volgens Theo dan he. Na wat stribbelingen over en weer, waar er toch nog geschaakt werd bleek Louis het stuk voordeel te behouden en zodanig af te ruilen dat er geen vuiltje meer aan de lucht was. 

Al met al toch een geslaagde avond, waar er flink gestreden werd.

LiSB competitie.

Zie ook klein verslagje site van schaakvereniging Blerick

Zondag 29 oktober speelde Horst in het Old Raodhoes te Blerick hun LiSB wedstrijd tegen Blerick 3. Na wat oud schakers van Horst te hebben begroet die nu voor Blerick spelen, werd duidelijk dat Blerick 3 maar 5 spelers kon opstellen. Raar maar waar  met zo'n grote club!!  Guido stelde voor om van captain , non playing captain te worden. Hij had dus alle tijd om van een afstand alles goed in de gaten te houden wat er allemaal op de borden  gebeurden. De een nul voorsprong was al gauw te niet gedaan door Blerick. Louis liet met zwart het siciliaans op het bord verschijnen, wat hij toch met al zijn ervaring weet hoe hij dat in het begin moet spelen. Hij ruilde na 1. e4,c5; 2. Lf4 e6; 3. Pf3 Pc6; 4. Pc3 g6; 5. d4 met Pxd4 verkeerd af waardoor hij helemaal in de verdrukking kwam te staan. Ondanks het goede verdedigende spel en langzaam proberen er uit te komen dacht hij met een kwaliteitsoffer de boel te kunnen forceren. Er dreigde iets maar de dame zet die daar tegenover stond had hij over het hoofd gezien. Na wat door zijn grijze lokken te hebben gedraaid moest hij de tegenstander de hand geven. De overige partijen waren lang in overwicht. Alleen bij Theo, die kon zijn langzaam oplopende voordeel in de partij uiteindelijk rustig naar zijn hand zetten en kon zijn 2 pionnen voorsprong zodanig positioneren dat de tegenstander niks anders kon doen dan op te geven. Rob had ondertussen met een pion meer en een betere stelling een remise aanbod waar hij terecht niet op inging en uiteindelijk kon hij zijn betere stelling ook omzetten in winst. Herm deed in een lastig paarden eindspel geen gekke dingen en speelde remise. Misja die wilde niet onder doen namens de Nabbens en haalde de volle winst binnen met weer een mooi partij. Mannen namens de non playing captain goed gedaan, en niet stiekem naar de stand kijken. We staan bovenaan hi hi. Hieronder de persoonlijke resultaten. voor meer uitslagen en standen, zie www.lisb.nl. noteer vast de vogende wedsrijd zondag 26 november thuis tegen Tegelen.

 

Blerick 3

Horst

 
Niet Opgekomen 0 Boots , G. (Guido) 1537 0 - 1
Janssen , H.C.M. (Hans) 1662 Nabben , M. (Misja) 0 0 - 1
Plukkel , S.P.M. (Simon) 1660 Clevis , H.J.G.M. (Herman) 1656 ½ - ½
Clabbers , K. (Kim) 1618 Nabben , R. (Rob) 1709 0 - 1
Hol , F. (Frans) 1379 Nabben , T. (Theo) 1723 0 - 1
Peters , J.J.T. (Hans) 1481 Uitermark , A.M. (Louis) 1499 1 - 0

 
       


Simultaan:

Donderdag 21 september speelde onze clubkampioen Misja Nabben simultaan tegen slechts 10 leden. Resultaat mocht er desondanks zijn. 9 winst partijen en 1 remise. Geweldig en een knap resultaat.

 

Datums LiSB competitie 2017 /2018

Zo 29-10  Blerick 3 - Horst

Zo 26-11  Horst - Tegelen

Zo 17-12  Postertoren - Horst

Zo 4-2      Horst - Reuver

Zo 4-3      Horst - Leudal

Zo 8-4      Bergen - Horst

Zo 6-5      Horst - Schaesberg 2

   

Partij van de week:

In deze rubriek kunnen jullie je eigen patij of een partij die wel de moeite waard is op de site plaatsen. Bij de start van de nieuwe interne competitie zullen we dit nog even onder de aandacht brengen. Heb je al een partij die de moeite waard is geef het door eventueel aangevuld met commentaar. Dit kunnen natuurlijk ook partijen zijn uit de beruchte oude doos. Zie de partijen onder de rubriek partij van de week.

Schaakopeningen:

Op de website zal geregeld een klassieker of een opening worden weergegeven. Onder de rubriek schaakopeningen kunt u deze vinden.

INFORMATIE:

Wilt u tussentijds informatie betreft de vereniging, kijk dan onder de rubriek vereniging. 
verder verwijs ik jullie naar de site van de LiSB. www.lisb.nl Daar kunt u alles vinden betreft toernooien , competities etc.
 
 
 
 

 

print